Daniel Oktober til December 2010

Tiden går – og den går stærkt! Hvor den bliver af vides ikke med sikkerhed, men jeg er sikker på at den er partner-in-crime med Hverdagen!
Her på Thurasvej tager den ene uge den anden og jeg når sjældent alt det jeg gerne vil, men heldigvis når vi også af og til at fange øjeblikket lige der hvor den er skønnest!
Så som kompensation for de manglende indlæg her på siden, kommer her en lille opsummering:

10. Oktober
Daniels ord: Bom, Buis (bus), Hou (hov), Vuu (vuf/hund), mer’, ma (mad), gyng-ga
Fjoller foran spejl, danser og drejer rundt – det ser herre sjovt ud, da han ligesom kigger bagud mens han drejer rundt, det giver ham et lidt vildt udtryk i ansigtet…
Han krammer og inviterer til leg; vi kommanderes hen på gulvpuden når der skal leges med lego.
Han leger hule med mig, læser og hygger.
Vi har fjernet babybøjlen på den høje stol, så nu kan han selv kravle op og ned. Spiser selv nu – nogle gange kønnere end andre, men god appetit har han i hvert fald!
Dagens vitaminpille spises selv med største fornøjelse – længe leve kunstig frugtsmag…

Ja, fantasien fejler vist ikke noget

16.Oktober
Flot kold dag – sæsonens første gang i flyverdragt.

Søn.17. Oktober
Super dejlig dag! Flot kold efterårsdag m nattefrosten stadig liggende.
Daniel har i dag knækket koden med at bruge sugerør! Med et totalt fjoget udtryk i ansigtet fik han endelig suget vand ind munden og ikke bare tygget sugerøret fladt… Totalt grineren!
Han drejer stadig rundt med det der vilde udtryk i ansigtet – drejer rundt og rundt, fjoller og bliver helt ”rundtosset”.. Vores tumling kaster sig rundt i dyner, puder og på madrassen, bøvler og ruller rundt – vil gerne hjælpes til at slå koldbøtter.

”Kraier” (træer??) – Vi krammer træer i parken når gåturen går den vej forbi – det er bare så kært at se ham stå der med armene omkring et træ! Har også lært at nyde lyden af knasende efterårsblade under fødderne!!

Der øves konstant på nye måder at gå på – f.eks baglæns op ad bakke og ”løbe” ned igen..

Sidste nye skrig er en legoflyver – der flyves med lyd og indlevelse!

Man 13. december
Daniel er nu knap 22 måneder gammel.
I dag gik han hen og jagede katten væk, fordi den ikke måtte sidde på hans bog! Jeg synes at kunne spotte nogle tegn på ”min” fasen..
Han er meget optaget af vores ”roller” – hvem vi er, og særligt hvor vi skal sidde ved bordet – mors plads, fars plads, Daniels stol etc…
Henter os og vil have os til at danse ude på gulvet. Elsker musik og dans – og synger gerne, uforståeligt men hyggeligt. Tror faktisk han kender og kan mime til f.eks Lille Peter Edderkop.

Flere Ord: Bar (far), Moar (mor), grau (grave/gravko), tis’ (at tisse – jeps, mor her går meget på toilettet…) Hehej (hej hej og der vinkes) + en masse ord endnu ikke identificeret…

Det lille madøre elsker majs og selvfølgelig stadig det meste frugt/grønt – ”naiii” og julelysene i øjnene når blikket falder på frugtfaddet eller han får sig sneget hen til en åben køleskabslåge…

Efteraber/efterligner – forstår og vil gerne følge mine fagter når vi leger og danser.
Løber og meget tæt på at hoppe, kan bare ligesom ikke lige få fødderne fri af underlaget…
”Laver mad” med gryder og skeer, smager til og serverer.. Putter bamser og tager ting med på tur på cyklen eller gåvognen.
Generelt mere ”rigtig” leg, hvor han bruger fantasien, selv tager initiativ og finder på.
Fin motorikken bliver hele tiden bedre, nu bygger han med duplo og kan selv sætte klodserne sammen.

Ugens trumf: Boremaskinen og den lille dyne m Peter Plys motiv!

Daniel og mormor tjekker lige boremaskinen
Der kokkereres

Vores lille bullerbasse veksler meget og hurtigt mellem kærlig og grænsesøgende – han er udemærket klar over når han laver unoder og begynder at bruge ”tricks” for at opbløde skældud – det kan være enormt svært at holde masken!
Han er sjov og udfordrende – hver eneste dag forundres jeg over hans kunnen, gøren og laden.

Et par af mine mest skattede øjeblikke er velkomst-knuset om aftenen efter arbejde, det at putte Daniel i seng og synge for ham mens han bøvler sig til ro, samt øjeblikket inde hos ham inden min egen sengetid – skal lige tjekke at han er ok og sover trygt. Vende ham tilbage i den rigtige ende af sengen, putte dynen om ham og lægge sutten væk. Nyde det tunge trygge åndedræt som kun et barn kan have….

Kan ens kærlighed virkelig bare blive ved med at vokse??

17.december
Nye ord: Dyn(g) (dyne), ma (mad), is, ne (sne), au (av), dor (stor), bis’ (spise)

 

Der er lukket for kommentare.