Fister-medisters januar

Januar 2012
Nytår – et nyt år, som et endnu ubeskrevet blad. Hvad mon det nye år bringer?
Her på Thurasvej har hverdagen atter indfundet sig efter decembers diverse julerier og en stille, men hyggelig nytårsaften.
Januar byder på både regn, rusk, og smukke frostklare dage som idag.

Hertugen af Thurasvej vokser og trives – vi suser mod Daniels tredje leveår: Vildt at det snart er 3 år siden han kom til verden med sine bare 2200 g, og idag er en fræk krudtugle på 13½ kg og knap en meter høj (91 cm).
Den lille Larve Daniel stortrives i børnehaven Kilden, og foruden Matteo, er han nu også venner med Malte og Samuel.
Han har desuden fået sig en lille veninde: Alma fra  mødregruppen er lige startet her i det nye år, og Daniel har med glæde, stolthed og kendermine kunnet vise hende til rette i “min børnehave”! De har nu rum ved siden af hinanden og er som pot og pande 🙂

Daniel og Alma

Børnehavebarn

Herhjemme er man vist ikke i tvil om arbejdsfordelingen når sønnike konsekvent siger: “Tak for mad Far!”…
Han er utroligt nok både en høflig og velopdragen knægt – dog fornægter temperamentet sig ikke og ligger ofte på lur lige under overfladen: “Det bastemmer jeg!” Siges med høj røst, strengt ansigtsudtryk og suppleres gerne med løftet pegefinger og et “Fordi..!”
Han skyder med Pastol (pistol), kan ikke lide Semmet (sennep) men “kan godt li de der pølser, Mor”….
Hvis han er i det frække hjørne rækker han tunge og lukker øjnene når han bliver irettesat – er den helt gal og han bliver hys, styrter han ind på legeværelset og smækker døren, kommer tilbage igen et øjeblik senere, samler surmulende og demonstrativt sine krammedyr op i favnen og vender tilbage til værelset, hvor han græder hulkende som en anden dramaqueen 😉
Her gælder det for moderen så både om at holde masken og sit eget temperament i skak, for hvis man roligt fortsætter sine gøremål kommer han snart tilbage med et nysgerrigt “laver du mor?”

Middagslur skal der stadig til og herhjemme tager han gerne en skraber på godt 2 timer – tilgengæld er han både morgenfrisk og som oftest nem at få ud af fjerene og nem at få i seng om aftenen så vi klager bestemt ikke!
Tremmesengen er udskiftet med en juniorseng (vendt med ryglænet ud mod rummet og hovedenden stuvet til med krammedyr).
Mus, Frø og Øffe er stadig tro følgesvende og “Sutte” følger med i seng, men tages fra ham når vi kigger ind før vores sengetid.

Thomas tog før klart noget godt for Brio togbane!

Tidens favorit legetøj er Lego, Thomas Tog, traktor, stadig værktøj og lægesæt. At få læst historie er også stadig et hit og han har skiftende favoritter som ønskes læst når der lige er brug for en rolig stund.

Der er lukket for kommentare.