Forårsfornemmelser

Kan vist ikke prale af at være særlig aktiv på opdateringsfronten, men her kommer endelig lidt fra Livet på Thurasvej…

Det er endelig blevet FORÅR! Og idag har så sandelig været en af de der helt fantastiske forårsdage med stort F, sol og solsorte-sang – så selvfølgelig skulle vi i haven og nyde solen!
Forinden havde vi været til reception hos Faster Rita i hendes nye biks, og været i legetøjsbutik for at købe både mere sæbeboblevand og et hyggeligt sæt med spand, skovl og deslige. Redskaberne er nu testet og godkendt af den lille forårs-have-nisse i flyverdragt…

Daniel er nu 13 måneder og noget – og en ganske charmerende hisigprop!
Han har 4 tænder i overmunden og 3 forneden. Bruger størrelse 80/86 i tøj, er ca 75 cm høj og vejer godt 9,5 kg.
Den lille mand har været en del syg hen over vinteren og er først igår taget af sin astma medicin mod astmatisk bronkitis, så vi håber at med foråret kommer også mindre hoste og færre 11-taller under næsen!

Han kravler med stor hastighed, rejser sig op og går rundt langs med møbler etc. – At gå med hjælp fra mor og far er også sjovt, og han bliver mere modig, udfordrer sig selv med at række længere ud fra en støtte til en anden. Af og til står han et par sekunder selv i fri luft inden han lander på numsen med et bump – her kommer en god ble-numse handy som stødpude..

Sprogligt sker der en del nu – dog ikke specielt forståeligt, men mange af Daniels lyde og udbrud er begyndt at lyde som ord. Han “snakker” meget og især “eeeee deeeet?” efterfulgt af en hånds pegen i generel retning er meget brugt.
Efter en uge hos en gæstedagplejer med hund, har Daniel fået øjnene op for Hundens Verden – til forskel for kattene herhjemme vil disse firbenede slægtninge gerne snakkes med, klappes og kæles for – så når han spotter en hund på gaden, jubler han glad og flagrer med armene.

Vi leger titte-bøh og tag-fat – ofte hvor Daniel tager inititativ, og han skraldgriner når vi kommer efter ham 🙂
Sæbebobler, balloner og bøger kan fange hans opmærksomhed, det samme kan fugle i haven set fra vinduet.
Banan, frugtstænger og jordbær er det foretrukne guf lige nu og appetitten fejler heldigvis ikke noget så længe sygdom ikke er indblandet.
Vi er gået fra jern og D-vitamin til alm. børnevitamin-piller, og nat-sutteflasken udfases.

Sut og sutteklud er stadig gode kammerater – og ved sengetid får de selskab af tøjhunden Sofus og Peter Plys, baby + junior dyne.

Daniel er stadig morgenfrisk, og ofte hygger vi lidt i sengen alle tre inden dagen påbegyndes. Her kan vi via Ulriks iPhonse f.eks få besøg af Teletubbies, Muppet Show, Bamse og Kylling, Postmand Per og hans lille Emil mens vi ligger i sengen – det er meget bedre og langt mere hyggeligt end bare at stå op og gå i gang.

Der er helt sikkert sket langt mere indviklet udvikling siden sidst, men det må vente til næste indlæg for jeg er træt nu og kan høre sengen kalde.. 🙂

Der er lukket for kommentare.