Mig og maj..

Kom Maj du søde milde!

Gåtur i barnevogn en varn Maj-fredag


Maj måned er i fuld gang, naturen overdådigt frodig og Daniel er nu blevet en skøn tumling på 15 måneder.

Sønnike er sjov og givende, kærlig og temperamentsfuld, ivrig og aktiv.

Han er godt på vej til at gå, så sandaler er nyligt indkøbt – tog sine første 2 bevidste skridt 2.maj og gør fremskridt flere gange dagligt: 3-4-5-6 skridt og forældrene ser til med åndeløs beundring 🙂
Står stabilt selv, ræser afsted med gåvogne og går gerne rundt ved at holde i en finger.

“Snakker” rigtig meget – ren volapyk, men hyggeligt og alligevel ret tæt på at lyde som rigtige ord med en sammenhæng.Ryster på hovedet som nej tak når han f.eks bliver tilbudt mad og drikke. Min fornemmelse er at han forstår det meste vi siger.

Han er vist ved at udforske sin stemmes energi og kraft, for jeg skal love for at han kan råbe…

Synes at udvikle sin sans for sammenhænge – katte, hunde, navlen, din og min næse etc. Peger og gestikulerer ivrigt når han vil have noget forklaret eller vi læser bøger.

Hans motto for tiden må klart være: Vink til verden og verden vinker til dig!!
– Der vinkes på livet løs. I bilen, i ladcyklen, fra barnevogn og klapvogn. Vinke hej og farvel, vinke fra stuevindue til folk på gaden  – og som tegn på at ville have noget/ når noget er godt.

Tager initiativ til leg, elsker gemme og fangeleg – hviner i vilden sky og gemmer sig bag lænestolen eller speeder hen over gulvet på alle 4. Ting og legetøj bliver kastet rundt i lokalet – gerne bagover ryggen… God til at spille bold, og når vi har bygger m duploklodserne, bliver de ikke længere bare væltet – nu tager han klodserne og skiller dem fra hinanden. At sætte dem sammen igen er lige svært nok for ham endnu. Sæbebobler er stadig et hit.

Kan lide musik – når jeg siger ordet musik kigger han over mod stereoanlægget og rocker i kroppen, hvis han kan lide musikkens rytme.

Tænder er der 8 af – 4 foroven og 4 forneden. Tandbørstning er nu så småt blevet accepteret vha. spejl og det selv at få lov også..
Har været til sit første tandtjek og det så fint ud.

Sygdom kan vi stadig ikke slippe helt udenom – 12. maj og et døgn frem havde vi den tvivlsomme fornøjelse af FALSK STRUBEHOSTE – ganske uhyggeligt og ubehageligt skal jeg lige hilse og sige. Den lille mand “gøede” som en gammel syg søløve med feber og havde svært ved at få luft, så både han og jeg var tæt på panik et par gange. Dagen efter vågnede Daniel op frisk og glad, og vi kunne ånde lettet op.
Snot og lidt hoste slipper vi ikke så let af med – det er efterhånden bare blevet en del af vores hverdag (selv astma-masken er så småt en accepteret del af hverdagen, bare der er lidt distraktion og man ikke er for træt…)

Det er fascinerende at følge et lille menneskes fantastiske udvikling – og helt ufatteligt fantastisk at se sit eget barn udvikle sig fra lille bitte baby til aktiv tumling:)

Der er lukket for kommentare.