Sproglige finurligheder og andet godt..

Det er blevet forår i Danevang:
Tid til udendørsaktiviteter, solbriller, solcreme – og ja selvfølgelig Tid til IS!
I legeparken med Mor

Med foråret kom solen og bl.a påsken var helt fantastisk med nærmest sommerlige temperaturer.

  Stemningsbilleder fra en skøn påske

Det er blevet en fornøjelse at være i haven med Daniel, han tuller hyggeligt rundt og leger, så man godt lige kan nippe lidt ukrudt hist og her imens – dog skal der også gynges: Højt!  “Højt, højt” messer han (mens man skubber ham så armene bliver ømme) – “Fartmand” siger han grinende.
Ja han er en fartbølle vores lille basse, som jo i virkeligheden ikke længere er så lille. Han er nu en herlig sludrende, pludrende, tumlende charmetrold og krudtugle!
Han kan endelig hoppe så han faktisk også løfter sig fra jorden, han spurter glad rundt og er næsten hele tiden igang.
Han bygger med Duplo, der hamres, saves, bankes, fejes, laves mad, “Isfaffe” (iskaffe) og “sert” (dessert). Han ser film på Iphone og ved nøjagtigt hvordan man liige scroll’er med fingeren og trykker på skærmen. Han har fået “pjuter” – vel at mærke en bærbar en af slagsen, man er vel søn af en it-nørd…

Fagre nye verden…

Fantasien fejler heller ikke noget: De to cykler er skiftevis cykler, traktor (med og uden anhænger) eller bil/knallert – gerne postbil, for Postmand Per har jo gjort sin entre!  Han fortæller mere eller mindre forståelige historier med sådan en indlevelse at vi ofte lige må kigge væk for ikke at knække sammen af grin.

De tidligere så få ord er nu mange og nye føjes til i rasende fart, så jeg forlængst har opgivet at fange og skrive alt ned. Ordene sættes sammen til sætninger og hans forståelse for og brug af sproget udvikler sig lige så hurtigt. Han lader til at have stor glæde af at kunne snakke med og fortælle om hvad han ser,hører, oplever og leger.

Følgende “samtale” måtte jeg bare forevige på skrift: Hørt på badeværelset mens Daniel leger med en Duplo bil, mand og dame:
Daniel: “Mig. Kører. Hjem”
Lidt efter: “Pige mæ, dreng”
Og så:       “Bise is”
Kort tid efter: “Sur og gal”
Mig: Hvem er sur og gal? Pigen?
Daniel: “Nej. Manden. Gider ik. Hjem”………….. (Jah, altså manden var tydeligvis ikke lige klar til at komme hjem..)

Udover sit sprog har han en fantastisk mimik – især ansigtsudtryk – som understreger hans tale og kan give sammenhæng/lette forståelsen hvis man ikke lige fanger meningen med det samme.. Han drager konklusioner og finder sammenhænge i forskellige situationer og gennem forskellige oplevelser, som han husker og refererer til på andre tidspunkter.

Arbejd’bukser
gruetrækker, hammer, trailer, saver
Sik = musik
Fip og fap = Chip og Chap
Anderssand
Udtalte mit navn for første gang igår – jeg reagerede promte med et “hva’ sae han?”

Lige pt forsøger vi med lidt håndværksmæssig snilde at kreere et legehus til Daniel af de forhåndenværende materialer på matriklen, dvs. armeringsjern, stolper og træ af forskellig slags – jeg tror faktisk det bliver rigtigt hyggeligt når det står færdigt!

Daniel og far leger Byggemand Bob!

Der er lukket for kommentare.