Mens vi venter på sommer

  Ny hattemode?
Nej, vi venter bare på at sommeren kommer – altså sådan rigtig med ferie, høj blå himmel, sol, tid og masser af is….
Det lader dog vente på sig: Efter et fantastisk flot forår og lovende forsommer, kommer højsommer, højsæson, ferie og regn i så store mængder at man ka blive helt i tvivl og tro det var efterårferien der stod for døren….

Men hva – med familielivet følger altså også bare mere tid udendørs så krudtuglen kan brænde noget energi af – så vi trækker i regntøjet og gummistøvlerne!

Krudtuglen fra Thurasvej er nu knap 2 ½ år og snakker selv Fanden et øre af… Fra det øjeblik han slår øjnene op om morgenen til han igen sover trygt i sin seng, snakker han, spørger, synger, nynner, råber, hvisker, og mumler – og skulle man liiige et øjeblik glemme at svare, bliver han ved med at gentage som en gammel pladespiller der er gået i hak indtil man svarer ham..
Ved ikke nok om børns sprogudvikling til at komme med en faglig vurdering, men selv synes jeg han snakker godt og bliver hele tiden overrasket over små sproglige finurligheder fra hans side.
En ting er helt sikkert: Vi skal passe på hvad vi siger og gør, for han opsnapper alt uden nogen form for  filter og kopierer nådesløst vore ord og gerninger!

  Kaffe anyone?? Og ja mobil(erne) er også lige ved hånden 🙂

Jyde bliver han ihvert fald for “gos” (Ikke også) har allerede sneget sig ind i ordforrådet sammen med “mig gøre”, “nemlig” “fordi” og “gider ikk!”
“Mig sur på dig” understreges af løftet pegefinger og stramt ansigtsudtryk.

Fantasien fejler heller ikke noget – stole, cykler, gåvogn og diverse bruges rask væk som bus, traktor, lastbil, knallert alt efter legen. Køretøjer repareres flittigt med hans værktøj – her får forældrene strikse ordrer “ikk pille, kun meg, meeget skarp!” og der saves med sav, motorsav og selvfølgelig sikkerhedsbrillerne!
Der laves is,kaffe – iskaffe – og mad, bages og serveres.
Mor puttes i sengen m puder, tæppe og får nynnet godnat sang.. Forleden gik det op for mig at han faktisk kan det meste af Tingelingelater, en god del af Lille Peter Edderkop og Mester Jacob..

“En til mere” er et flittigt brugt Daniel-udtryk og den anden dag gik han i rette med mig, da jeg spurgte om han havde lavet prutter i bleen: Nej sagde han. Jeg tjekkede alligevel og fandt en fyldt ble, gik ham på klingen hvortil han tørt konstaterer: Nej har lavet Puha!

Han er både kærlig og voldsom, sød og fræk, puttelig og fuld af energi – altså en helt igennem sund og rask dreng!! 🙂

“Medarbejdende” have-handy-man…

  Kommende gartner??

Sammen med seje kusine Emilie

Der er lukket for kommentare.