Hvorfor dit og hvorfor dat??

Pyh Jeg skal love for at vi har fået os en walking talking Spørgejørgen!!
Daniel snakker, spørger, kræver svar, kommenterer, fortæller og efteraber i stor stil – man skal i den grad passe på ikke at lukke noget ud man ikke vil have gentaget af papegøjen sådan cirka splitsekundet efter det er sagt! Altså bortset fra når drengen med vilje vender det døve øre til og slet ikke kan høre hvad vi sir til ham 🙂

“Far, laver du? Oss mig bore” – som far så søn……

Han bider mærke i detaljer og husker sammenhænge bedre end jeg overhovedet kunne have fantasi til at forestille mig – det overrasker mig tit hvor god han er til at drage paraleller.
“Mor læg blyant, spis’ først” sagde han til mig imorges da jeg havde gang i pen og papir samtidig med morgenmaden…
Forleden havde farmand været i bad efter Daniels sengetid – samtidig blev både skæg og hår trimḿet. Næste dags morgen ser Daniel med store øjne på Ulrik og udbryder istedet for det sædvanlige godmorgen: “Far ikk’ mer hår tilbage”………
Når han leger, kommer han og tager én i hånden og siger: “Kom mor se mig laver”

Fantasi og leg: I stuen flyttes møbler rundt, puder og diverse større legetøj som gåvognen sættes på rad og række som togvogne, imaginære ildebrande slukkes og der arbejdes – uvist af hvilken grund – meget i København (læs sofaen…)
Han er både kok og tømrer, brandmand og togfører, postmand og dansesmølf”!
Han “snakker” i telefon og får ofte en snak med Mormor eller farmor – “Ringer lige til mormor” siger han så, tager mobilen op til øret og spankulerer rundt i stuen med vigtig mine mens han “snakker”..

Stadig glad for at læse og få læst bøger

Sprogligt har han en kær lille udtalefejl: Mange ord  begyndende med S bliver udtalt uden S’et – f.eks Stoffer = doffer,  slange = lange, smisk smask = misk mask.
I hans sproglige univers er Peter Pedal blevet til Peter Dahl og det røde lyn Lightning McQueen fra Cars tegnefilmen hedder altså Makeen!

Med sommer og ferie er det blevet konstateret, at han faktisk er god til at spise is – både i bæger og vaffel! Ribs smager lækkert og det er fedt at have bare tæer!

Ahh, bare tæer, vand og pind – livet er herligt!!

Man kan jo allerede høre ham: “Laver du far?? … Hvorfor??”

Der er lukket for kommentare.